Velkommen til Land-Live.dk 2005

Koncert i Kulturlandskabet


Torsdag den 16. juni 2005 lukkede landbruget op for et spændende og nytænkende arrangement.

På en mark nær byen Båring på Fyn blev der lagt op til en forrygende dobbelt koncert med Jesper Lundgaard og BaSix. I forbindelse med koncerten havde publikum mulighed for at komme i nærkontakt med et dansk landbrug anno 2005. Aftenens konferencier var Johannes Nørregaard Frandsen - kulturforsker ved Syddansk Universitet i Odense.   

Koncert i det danske kulturlandskab
Idéen til dette initiativ blev undfanget af Per Hansen, som lagde mark og gård til arrangementet. På et tidspunkt var der i medierne megen tale om højere mælkeydelser hos køer, hvis man installerede musik i stalden. Ud fra denne påstand, fik Per Hansen den idé, at han ville lave "et-eller-andet" i kostalden. Denne tanke blev til virkelighed, da Jesper Lundgaard og BaSix gik på scenen på Blanke Østergaard. Dog ikke i selve kostalden, men i et stort telt på den bagvedliggende mark. På marken omkring teltet var der en enestående udsigt over det danske kulturlandskab. 

Formålet med koncerten var at byde alle som har lyst til at komme på gårdbesøg og se et moderne dansk malkekvægbrug og nyde naturen på en smuk sommeraften til lyden af god musik. Der er tale om et udvidet gårdbesøg, hvor publikum kunne få følelsen af at være til midsommerfest. Arrangørerne gjorde deres bedste for at skabe de mest indbydende rammer. Arrangementet hedder; Koncert i Kulturlandskabet, fordi det sætter fokus på landbruget som naturforvalter. Danmark består i vid udstrækning af kulturlandskab, hvor en stor del af dette, er blevet til i kraft af landbrugets opdyrkning af jorden.

Hovednavnet var Jesper Lundgaard som med sit fabelagtige show; ”Jesper Goes Elvis” leverede en eksklusiv-koncert, som blev den eneste af slagsen på Fyn i 2005..! Men før Jesper Lundgaard gik på scenen kunne publikum nyde acapella-gruppen BaSix's svingende versioner af forskellige kendte pop- og rocknumre.
 

Jesper Lundgaard efter koncerten: " Dette er en aften jeg aldrig glemmer!" Operasanger og Elvis-fortolker Jesper Lundgaard var overvældet: Det store publikum, udsigten gennem teltsiden ud over det fynske landbrugsland med blinkende traktorer, og med kulmination, da aftenens vært, gårdejer Per Hansen, kom på scenen med en nyfødt jerseykalv.

Udover denne oplevelse sendte Per Hansen sine 2 modelkøer ind i teltet, så hvis man brugte fløde i kaffen, ja så kunne man bare malke én af skønhederne, når de kom fordi.

 

 

Dette års Land-Live havde besøg af BaSix og Jesper Lundgaard

Fotoalbum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Webmaster Pia Kragh Buffoon

Land-Live 2005