Ko-koncert

Høj solskin og vind i flagene på toppen af et enormt grønt telt bød gæsterne velkommen fra parkeringspladsen på Kvægholdet Gelsted I/S's marker. Ikke mindre end 2000 gæster besøgte fredag den 20. juni årets Land-Live koncert. Her oplevede de en moderne kvægstald, byfolk mødte landfolk og Shubidua sørgede for, at sød musik opstod.

 

"Koncerten i år er gået helt forrygende. Både stemningen, musikken og maden var i top", siger arrangør Vibeke Nielsen, formand for Centrovices Udvalg for Åbent Landbrug.

 

Alle gæster fik en tur igennem den flotte kvægstald, hvor køerne blev klappet, og især malkerobotterne i aktion imponerede mange.

 

”Jeg anede ikke, at det var så højteknologisk. Køerne går jo selv ind og bliver malket, når computeren kan aflæse, at det er deres tur igen. Det er ret tjekket”, siger Kenneth, som er til Land-Live sammen med sin kæreste Rikke. Parret bor inde i Odense og har ikke nogen relation til landbruget, andet end en ven, som arbejder på en svinebedrift, og det var ham, som inviterede dem med.

 

”Der er ikke meget bonderøv over dette her. Man kan vel nærmest gå på arbejde i jakkesæt”, siger Rikke, inden parret gik videre ind i teltet, hvor der blev serveret middag, hvorefter først jivebandet Jordans Drive varmede op efterfulgt af aftenens store trækplaster: Shubidua.

 

Gårdkoncerterne Land-Live, som er Danmarks eneste af sin slags, har allerede på 4. leveår vokset sig til en kæmpe succes. Ideen er, at land- og byfolk inviteres til at mødes i festligt lag til en koncert, som foregår på en gård. Det er medlemmer fra Centrovice, som lægger gårde til begivenheden. I år var værterne driftsfællesskabet Kvægholdet Gelsted I/S. Koncerterne arrangeres af projektgruppen Åbent Landbrug under Centrovice.

 

Kendte gæsterne ikke så meget til landbrug, kunne de stille alle slags spørgsmål til værterne, Centrovices konsulenter og fremmødte landmænd. Ingen spørgsmål var for store, og ingen for små.

”Vi vil gerne have ”byfolk og landfolk” til at snakke og feste sammen Vi vil gerne invitere byboere ud på landet – folk som er interesserede i at se og spørge til et moderne landbrug, og folk, som bare gerne vil være med til en fantastisk sommerfest med et godt formål.”, siger Vibeke Nielsen.

 

Overskuddet fra koncerten går ubeskåret til Åbent Landbrug, som ønsker at bruge det til blandt andet gratis bustransport til skoleklasser, så de kan komme ud at opleve landbrug, se, røre og snakke med og om dyrene på gården og stille spørgsmål til landmanden.

 

Sæt allerede nu kryds i kalenderen fredag den 19. juni 2009, hvor Land-Live atter løfter teltdugen til en fantastisk fest.

 

 

Hoved sponsorer
Øvrige sponsorer

Tv indslag fra Det Lille Fjernsyn
(Det Lille fjernsyn er lokalfjernsyn for lokalbefolkningen i Bredstrup-Pjedsted.)

Det skrev Fyens Stiftstidende

Journalist Lotte Thing Rasmussens reportage om Land-Live koncerten

Priser 2008

Menu

Hvor holdes Land-Live

Medhjælpere

Billeder fra Kvægholdet Gelsted

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Webmaster Pia Kragh Buffoon